APERATİFLER

  PEYNİRLİ BİBER

  Malzemeler
  8-10 adet çarli biber, yarım kilo kadar taze peynir ve kaşar peyniri karışımı, 2 yumurta, un
  Yapılışı
  Biberleri öncelikle ocağın üzerinde közlüyoruz. Közlendikten sonra kabuklarını soyarak, karnıyarık yarar gibi tek tarafını çiziyoruz. Biberlerimiz doldurulmaya hazır.
  Ayrı bir yerde, taze peynir, ki tercihe göre değişir, ancak ben en çok süzme peynirle seviyorum, kaşar peyniriyle beyaz peyniri karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı, karnını yardığımız biberlerin içine dolduruyoruz. Biberlerimiz kızartılmaya hazır.
  Bu biberleri, çırptığımız iki yumurtaya batırıp, sonra etrafını unlayarak tavada kızartıyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun

KAŞARLI MANTAR
  Malzemeler
  İsteğe göre mantar, mantar sayısına göre, her mantar için bir parmak ucu kadar olacak şekilde kaşar peyniri, margarin veya tereyağı.
  Yapılışı
  Yıkadığımız mantarların saplarını çıkararak içleri yukarıya gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. içlerine bir parça margarin ekleyerek fırına sürüyoruz. Mantarlar yumuşadıktan sonra, aynı şekilde birer parça kaşarı keserek mantarların içine koyarak tekrar fırına veriyoruz. Mantarlar eridikten sonra servise hazırdır. Müthiş bir mezedir. Afiyet olsun.



MANTARLI SOSİS
  Malzemeler
  İsteğe göre sosis, mantar, tereyağı ve yine isteğe göre kaşar
  Yapılışı
  Mantarlar sosisten daha geç piştiği için, bir parça yağla beraber tavaya önce mantarları bütün olarak atıyoruz. Bir zaman kavrulup suyunu saldıktan sonra sosisleri ikiye bölerek tavaya ekliyoruz. Sosisleri de pişirmeye başladıktan sonra tavaya kapak kapatmaya gerek kalmıyor. Çünkü kızarmış olması yemeği daha lezzetli yapıyor. Ben iki kişilik yaptığıum için tavanın yarısı boş ama pek problem değil :) Yine isteğe göre, bu tavanın üstüne rendelenmiş kaşar ekleyebiliriz. Kaşarın güzel bir şekilde erimesini istediğimiz zaman kapak işe yarayacaktır. Erimiş kaşar ayrı bir lezzet veriyor. Afiyet olsun.



 SARIMSAKLI KÖFTE
  Malzemeler
Köftesi için: Köftelik ince bulgur, un, salça, limon tuzu.
Sosu için: Domates, sarımsak, maydanoz, salça, yağ.
  Yapılışı
  Bulguru yoğurabileceğimiz bir kapta kaynar suyla kendini iyice salacak şekilde ıslatıyoruz. Ve üzerine bir bez örterek yumuşamasını bekliyoruz. Ortalama 10 veya 15 dakika sonra iyice yumuşamış ve yoğurulacak kıvama gelmiş olacaktır. Bu kıvamdayken tuzla ve alabileceği kadar unla yoğuruyoruz. Ben 10 dakika yoğurduğumda istediğim kıvama gelmiş oluyor. Tabi ki asıl iş yoğurduktan sonra. Hamuru, tahmini olarak birer bilye olacak şekilde ayırıyoruz. Daha sonra bu bilye büyüklüğündeki hamurları elimizde yuvarlayıp ortasına parmağımızla küçük bir delik açıyoruz. Bir kerede 3 taneyi birden alıp yuvarlayabilirsiniz, avucunuza sığdığı kadar. Yuvarlama işi bittiğinde tencerede kaynayan tuz ve limon tuzu eklediğimiz suda bu taneleri haşlıyoruz.
  Sosunu ise, rendelediğimiz veya küçük küçük doğradığımız domatesleri yap ve salçayla kavurarak hazırlıyoruz. Tabi ki yemeğe adını veren sarımsakları da bu sosa ekliyoruz. Ben oldukça fazla sarımsak kullanıyorum, tabi ki seçim yine kişiye kalmış. Köfteleri bu sosun içine karıştırabilir, ya da belki tabağa koyduğumuz köftelerin üzerine süs olarak da ekleyebiliriz. Ne kadar soslu olursa o kadar güzel olur. Sosa maydanoz eklemekte fayda var, olmadığında tadı eksik kalıyor. Yanına ayranla servis edilmesi tavsiye.. Afiyet olsun.

  SOĞANLI OMLET
  Malzemeler
  2 yumurta, 2 orta boy soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, bir parça kimyon, pulbiber
  Yapılışı
  Soğanları yarım hilal şeklinde doğruyoruz. Tercihe göre daha fazla soğan doğranabilir. soğanı tereyağda bir çay kaşığı kimyonla kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince yumurtaları kırıp karıştırarak pişiriyoruz. Yine tercihe göre yumurtalar çırpılarak da pişirilebilir. üzerine pulbiber ve kekikle servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder